Homepage ISTRA Fažana

Namestitve v Fažani (3)

FAŽANA je majhno mesto, pristanišče in središče ribolova na jugozahodni obali Istre, nahaja se v fažanskem tesnacu, 8 km severozahodno od Pule. Fažana leži na nizki obali, dobro zaščitena od morja Brionskih otokov. Nežni hribi v notranjosti so pod sadovnjaki, vinogradi in nasadi oljk; zemljišče je po…

več...

FAŽANA je majhno mesto, pristanišče in središče ribolova na jugozahodni obali Istre, nahaja se v fažanskem tesnacu, 8 km severozahodno od Pule. Fažana leži na nizki obali, dobro zaščitena od morja Brionskih otokov. Nežni hribi v notranjosti so pod sadovnjaki, vinogradi in nasadi oljk; zemljišče je pokrito z borovimi gozdmi. Glavni poklici so ribolov, predelava rib in izgradnja majhnih ribiških ladij.

Veliko različnih zastav so skozi stoletja pluli Fažanskim kanalem: Rimljani, Bizančani, Benečani in Austroogri. Srečali so se in se borili na tem področju, za seboj pa so zapustili številne sledi. Slikoviti kvadrati, zaprte stare hiše, ozke kamnite ulice, kot tudi tri cerkve, so le del fažanske kulturne dediščine.

Mestna vrata in trgi so danes eno lepo prizorišče, ki gosti številne kulturne in glasbene dogodke med poletjem. Fažana je že od nekdaj znana po svojih odličnih vin in oljčnem olju.

Ribe in meso, gastronomske specialitete in kakovostna vina, ki so na voljo v lokalnih restavracijah, izpolnjajo vse zahteve gurmanov.

Lepe plaže, bistro morje, mediteranska klima in bujna vegetacija prispevali so k razvoju turizma v Fažani, katere prebivalci so bili vedno znani po svoji gostoljubnosti.

Fazana (19.07. - 23.07.2024)
Fazana (prije 42min)

Petek
21°C - 34°C

Fazana (upravo objavljeno)

Sobota
20°C - 32°C

Fazana (upravo objavljeno)

Nedjelja
19°C - 32°C

Fazana (upravo objavljeno)

Ponedeljek
18°C - 33°C

Fazana (upravo objavljeno)

Torek
20°C - 32°C

Ponudba Namestitev