Homepage ISTRA Novigrad

Namestitve v Novigradu (6)

NOVIGRAD je turistično mesto na zahodni obali Istre. To je mesto ponosno na svojo tradicijo, lepoto ter zgodovinsko in kulturno dediščino. Ne glede na to, ali ste gost, ki ostane dlje ali potujete le mimogrede, meščani vas bodo sprejeli z odprtimi rokami in toplo dobrodošlico, ter na koncu počitnic v…

več...

NOVIGRAD je turistično mesto na zahodni obali Istre. To je mesto ponosno na svojo tradicijo, lepoto ter zgodovinsko in kulturno dediščino. Ne glede na to, ali ste gost, ki ostane dlje ali potujete le mimogrede, meščani vas bodo sprejeli z odprtimi rokami in toplo dobrodošlico, ter na koncu počitnic vas bodo pozdravili kot dobrega prijatelja.

Na ta način boste videli da je vaše bivanje v tem mestu visoko organizirano in da dobite najboljšo in nepozabno storitev. Tu bodo gostje našli najbistreje morje v tem delu Sredozemlja. Turistična slika Novigrada temelji na njegovih prednosti v smislu športnih in prostočasnih dejavnosti. Športna igrišča nudijo možnost za doseganje dobrih rezultatov, kako športnih tako tudi v smislu počitka in dobrega zdravja. Te možnosti so na voljo vsem gostom, ne glede na starost, vse dni v letu, ne glede na vremenske pogode, v morju in na kopnem.

Vsako poletje, Novigrad je središče znanega medmestnega ribolovnega festivala, ko so na uličnih štandih ponujene samo najboljše morske specialitete.

Novigrad je zgrajen na majhnem otoku, ki je bil povezan s kopnem v 18. stoletju. Ohranil je svojo srednjeveško strukturo do danes. Župnijska cerkev s tremi imeni Sv. Marija, Sv. Maximilian in sv. Pelagij ohranila je značilnosti romanike in ostanke zgodnjekrščanske bazilike, kljub prevladujočim vplivom baroka (1745-1775). Cerkev Sv. Agate iz 10. stoletja in pripadajoče pokopališče so primer prekrasne romanske verske arhitekture, in cerkev sv. Antona je zgrajena v gotskem obdobju ter obnovljena v 17. stoletju.

Novigrad (07.12. - 11.12.2021)
Novigrad (prije 11h 26min)


4°C - 8°C

Novigrad (upravo objavljeno)


5°C - 12°C

Novigrad (upravo objavljeno)


7°C - 11°C

Novigrad (upravo objavljeno)


6°C - 7°C

Novigrad (upravo objavljeno)


6°C - 8°C

Ponudba Namestitev