Homepage ISTRA Rovinj

Namestitve v Rovinju (11)

ROVINJ je mesto, ki že stoletja živi z morjem. Zahvaljujoč morju, mesto ima svoje bogastvo, svoj stil, svojo mentaliteto, svoj razvoj in prihodnost. Rovinj je zdaj usmerjen v varstvo okolja in sprejemu vseh izziv sodobnega turizma. Celotna obala rovinjskega območja, in tudi dva in dvajset majhnih in…

več...

ROVINJ je mesto, ki že stoletja živi z morjem. Zahvaljujoč morju, mesto ima svoje bogastvo, svoj stil, svojo mentaliteto, svoj razvoj in prihodnost. Rovinj je zdaj usmerjen v varstvo okolja in sprejemu vseh izziv sodobnega turizma. Celotna obala rovinjskega območja, in tudi dva in dvajset majhnih in velikih otokov okoli mesta, so zaščiteni kot naravna dediščina.

Privlačna sila otoka Sv. Katarina prihaja od sonca, čistega morja, čistega zraka in mirnih senčnih mest. Zaradi raznolikosti flore, Crveni otok se imenuje tudi ˝cvetlični vrt˝. Poleg tega, lepo okolje, s tako veliko zalivov in skritih kotičkih tega zelenega raja sredi nebesko modrega Jadranskega morja, vam nudi vse javne dobrine, ki jih zahteva sodoben turist.

Resnica o obali rovinjskog območja: to je mešanica izvirnih tradicionalnih vrednot in vseh prednosti sodobnosti, to je mesto mnogih nasprotij, na eni strani so tihi kotički za ogled, na drugi strani pa razkošen užitek sodobnega.

Iskanje po edinstvenem scenariju za svoje zgodbe, je pripeljala do Istre celo očeta znanstvene fantastike, Julesa Verna. Plot dela svojega romana Mathias Sandorf, nahaja se v Rovinju. Mnogi avtorji iz preteklih stoletjev, prav tako kot Jules Verne, z velikim navdušenjem praznujejo Rovinj in njegovo lepoto.

Veliko datotek iz prejšnjih dob se lahko obravnavajo na nek način kot potovalni vodič, čeprav verjetno jim to ni bil glavni namen. Te starodavne stavbe (3. stoletje), prvič so omenjene v dokumentu anonimnega avtorja iz Ravenne v začetku 8. stoletja.

Danes, kot v preteklosti, ta razkošna in lepa pokrajina z svojimi čari privabi številne obiskovalce. Pred skoraj dvesto let, romanski pisatelj je ugotovil: ˝V Istri, rimski aristokrati se počutijo kot Bogovi...˝

Rovinj (25.09. - 29.09.2023)
Rovinj (prije 12h 31min)

Ponedeljek
16°C - 24°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Torek
19°C - 26°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Sreda
20°C - 27°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Četrtek
20°C - 25°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Petek
20°C - 25°C

Ponudba Namestitev