Homepage ISTRA Savudrija

Namestitve v Savudriji (10)

SAVUDRIJA se nahaja na zahodni obali Istre. To staro ribiško mesto, s svojo okolico je na nek način dostop do umaške rivijere. V predmestju Piranskega zaliva, ki ponuja čudovit pogled na zasnežene Alpe, del obale in neskončno modrino Jadranskega morja, nahajajo se majhna mesta Kanegra, Crveni Vrh, Ba…

več...

SAVUDRIJA se nahaja na zahodni obali Istre. To staro ribiško mesto, s svojo okolico je na nek način dostop do umaške rivijere. V predmestju Piranskega zaliva, ki ponuja čudovit pogled na zasnežene Alpe, del obale in neskončno modrino Jadranskega morja, nahajajo se majhna mesta Kanegra, Crveni Vrh, Bašanija, Monteneto in Zambratija.

Valovi kristalno čistega morja zapljuskujejo lahko dostopne gramozne plaže. Tukaj gostje imajo na voljo vse vrste športnih in prostočasnih dejavnosti, na kopnem in v vodi. In nazadnje, vendar ne najmanj pomembno, tukaj se nahajajo številne znane ribje restavracije in druge vrste restavracij in gostiln.

Sosednje območje je prav tako zelo bogato z zgodovinskimi in kulturnimi spomeniki in umetniškimi deli. Na primer, svetilnik v Savudriji ki je zgrajen leta 1826. eden je od najstarejših v Istri. V mestu so še vedno ostanki rimskega pristanišča, in na majhnem otoku, ki gledi v smeri vasi Zambratija, so ostanki rimske kolonije Sipar.

Po nekaterih pisnih opombah, ugotovimo, da se pri Savudriji v preteklosti odigrala pomorska bitka, v kateri so Benečani potopili floto Barbarossa, in je to bil navdih za Tintoretta v njegovi pomorski bitki.

Umag (18.06. - 22.06.2024)
Umag (prije 12h 39min)

Torek
20°C - 27°C

Umag (upravo objavljeno)

Sreda
21°C - 26°C

Umag (upravo objavljeno)

Četrtek
22°C - 27°C

Umag (upravo objavljeno)

Petek
24°C - 28°C

Umag (upravo objavljeno)

Sobota
22°C - 25°C

Ponudba Namestitev