Namestitve v Umagu (23)

UMAG je postala priljubljena destinacija številnih turistov, kot poletna turistična destinacija z največjo hrvaško ACI marino v tem delu Istre, ter ponuja svojim gostom najboljšo namestitev, športne, zabavne in druge dejavnosti za prosti čas. Niti mesta v območju niso zanemarjena zaradi dejstva, da s…

več...

UMAG je postala priljubljena destinacija številnih turistov, kot poletna turistična destinacija z največjo hrvaško ACI marino v tem delu Istre, ter ponuja svojim gostom najboljšo namestitev, športne, zabavne in druge dejavnosti za prosti čas. Niti mesta v območju niso zanemarjena zaradi dejstva, da so oddaljena le šest do sedem kilometrov.

Turistični resort Katoro z lepo plažo, Polynesia, Stella Maris in Punta s kristalno čistim morjem, so lahko opisani kot europska oaza športnega turizma - aktivne počitnice prilagojene navadam mestnih žensk in moških.

Od vseh športov, tenis je tukaj največ priljubljen šport. Poleg turistov, ki tukaj igrajo tenis za rekreacijo in sprostitev, lokalna teniška igrišča so pogosto obiskana tudi od veliko poklicnih teniških igralcev. Poleg tega, Umag je mesto velikega prihoda denarja iz ATP Tour Croatia Open-a. Novak Đoković, Andy Murray, Stanislas Wawrinka, David Ferrer, Rafael Nadal, Marin Čilić, Gael Monfils in številni drugi poklicni igralci pridejo v Umag vsako leto kot redni gostje.

Turistično naselje ponuja možnosti za številne športne dejavnosti in dejavnosti v prostem času vzdolž riviere. Med ostalim so nogomet, rokomet, odbojka, boće, jahanje, čolnarjenje, jadranje, surfanje, smučanje na vodi, potaplanje, plavanje, podvodni ribolov in še več. Obstajajo tudi športne šole za različne vrste zemljiščnih in vodnih športov.

Danes je Umag vodilna turistična destinacija, ko gre za privatno namestitev. To mesto in njegovi prebivalci so bili prvi, ki so svojim gostom omogučili možnost preživetja počitnic v privatni namestitvi. Prav tako to potrjuje gostoljubnost prebivalcev in topel sprejem gostov

Umag se nahaja na severozahodni obali Istre. Zgrajen je na ruševinah nekdanje rimske kolonije. Ozke ulice se prepletajo med seboj, in privlačno mestno jedro ostalo je v veliki meri ohranjeno.

Umag ni le moderno turistično središče, temveč tudi severozahodni vstop do Jadranskega morja. Zgodovina Umaga je zelo zanimiva: Rimljani so zgradili mesto in ga povezali z notranjostjo, v 9. stoletju mesto so zasedli Hrvati, in v 14. stoletju je nastavljen ogenj od strani Genove. Deli obzidja, tornji, renesančne in baročne stavbe so še vedno obstale. Pred župnijsko cerkvo Vstajenja sv. Marije in Sv. Pelegrina (1757) nahaja se znan portal. Reljefi na stenah cerkve kažejo značaj mestnega zaščitnika, sv. Pelegrina iz 14. stoletja. Cerkev ima tudi dragocen inventar.

Umag (18.06. - 22.06.2024)
Umag (prije 11h 12min)

Torek
20°C - 27°C

Umag (upravo objavljeno)

Sreda
21°C - 26°C

Umag (upravo objavljeno)

Četrtek
22°C - 27°C

Umag (upravo objavljeno)

Petek
24°C - 28°C

Umag (upravo objavljeno)

Sobota
22°C - 25°C

Ponudba Namestitev

1 2 3

Wellness & Spa Hotel UMAG PLAVA LAGUNA ****

Od € 69,90

po Osebi in Dnevu

Podrobnosti
SAT-TV-LCD Telefon Sef Klimatizacija Minibar Sušilec za Lase Internet Notranji in Zunanji Bazen z Otroškim Bazenom (Sladka Voda)
SGL Enoposteljna Soba za 1 Osebo
1
€ 85,90 Izberi Datum
DBL Dvoposteljna Soba za 2 Osebi
2
€ 69,90 Izberi Datum
TPL Troposteljna Soba za 3 Osebe
3
€ 69,90 Izberi Datum
FML Družinska Soba za 4 Osebe
4
€ 75,90 Izberi Datum
Prikaži vse sobe

1 2 3