Homepage ISTRA Vrsar

Namestitve v Vrsaru (8)

VRSAR leži na obali med Porečem in Limskim kanalem. Ta regija je označena s številnimi senčnimi zalivi in slikovitimi majhnimi otočki. Obala in majhni otoki so ustanovljeni v zelo starih plasteh apnenca. Zahod Istre je planota apnenca, ki malo po malo narašča iz odprtega morja proti notranjosti polot…

več...

VRSAR leži na obali med Porečem in Limskim kanalem. Ta regija je označena s številnimi senčnimi zalivi in slikovitimi majhnimi otočki. Obala in majhni otoki so ustanovljeni v zelo starih plasteh apnenca. Zahod Istre je planota apnenca, ki malo po malo narašča iz odprtega morja proti notranjosti polotoka.

Naspram severu je najvišja gora v Istri - Učka (1,396 m). Okolica mesta Vrsar je hribovita. Rdeča zemlja, ki pokriva apnenec, razlog polotoka znana kot ˝Rdeča Istra˝.

Dva leta so bila pomembna za razvoj turizma na Jadranu - 1957. in 1961. ko je na otoku Koversada odprt prvi sodobni center naturist (FKK). Koversada je danes eden od največjih nudističnih centrov v Evropi.

Arhipelag Vrsara sestavljen je iz osemnajstih otokov in je odlična naravna krajina, ter zagotavlja idealno vsebino za ustvarjanje vaših počitnic in uživanje.

V srednjem veku je bil Vrsar obdan z obzidjem in stolpi. Ob upoštevanju urbaneg delu mesta, bi lahko rekli, da je središče Vrsara podobno drugimi istrskimi mesti, na primer sv. Lovreču in Motovunu. Najpomembnejši zgodovinski spomeniki so renesansna in baročna cerkev Sv. Antona in stara romanska vrata.

Rovinj (18.06. - 22.06.2024)
Rovinj (prije 11h 25min)

Torek
21°C - 27°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Sreda
22°C - 26°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Četrtek
23°C - 27°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Petek
24°C - 27°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Sobota
23°C - 25°C

Ponudba Namestitev