Homepage ISTRA Zelena Istra

Namestitve v Zeleni Istri (76)

ZELENA ISTRA je drugo ime za središnjo istrsko notranjost, pogosto imenovana tudi “Istrska Toskana”. Kljub znatnemu rastu turističnih trendov Jadranske Regije v zadnjih nekaj letih, ona je predvsem uspela ohraniti eno stvar: svojo avtentičnost. Tukaj, v radijusu 20 kilometrov okoli Motovuna, majhnega…

več...

ZELENA ISTRA je drugo ime za središnjo istrsko notranjost, pogosto imenovana tudi “Istrska Toskana”. Kljub znatnemu rastu turističnih trendov Jadranske Regije v zadnjih nekaj letih, ona je predvsem uspela ohraniti eno stvar: svojo avtentičnost. Tukaj, v radijusu 20 kilometrov okoli Motovuna, majhnega mesteca izgrajenega od strani Benečana med 13. in 17. Stoletjem, lahko doživite izvorno Istro. Tu čas poteka malo počasneje, tukaj ljudje še vedno lahko živijo od kmetijstva, in tu boste našli mir in sprostitev od vsakdanjega stresa.

Istrska notranjost je zmeraj oblečena v bujno zelenje, tudi v vročih poletnih obdobjih, in tako zagotavlja idealno podlago za vzgoj hrane vrhunske kvalitete. Spomladi so gozdovi polni aromatičnih divjih šparglj, kot tudi bledih in zelo okusnih spomladnih lisičkah. Poletje je pravi čas za uvrstitev crnega tartufa na meni. Jesen končuje sezono z jurčki in kraljem vseh gob: Tuber Magnatum Pico (beli tartuf ki se lahko najde samo v Istri in Piemonteu).

Najpomembnejša mesta Zelene Istre so: Buje, Brtonigla, Motovun, Grožnjan, Oprtalj, Buzet, Gračišće, Hum, Pazin, Žminj, Labin, Plomin, Bale, Vodnjan in Svetvinčenat.

Pazin (20.05. - 24.05.2024)
Pazin (prije 9h 39min)

Ponedeljek
13°C - 22°C

Pazin (upravo objavljeno)

Torek
13°C - 24°C

Pazin (upravo objavljeno)

Sreda
12°C - 22°C

Pazin (upravo objavljeno)

Četrtek
11°C - 23°C

Pazin (upravo objavljeno)

Petek
11°C - 22°C

Ponudba Namestitev

1 2 3 4 5 6 7 8

1 2 3 4 5 6 7 8