Homepage Križarjenje JUŽNA RUTA 06
Izberi & Rezerviraj

Križarjenje JUŽNA RUTA 06 ****

Izberi & Rezerviraj
SAT-TV-LCD Telefon Klimatizacija Internet

Križarjenje z motorno ladjo po čudoviti dalmatinski obali in otokih. Nekaj poletnih majic in kopalke je vse kar potrebujete za to potovanje, da bi preživeli sedem nepozabnih dni na križarjenju od otoka do otoka na jugu Jadranskega morja. Sprostite se in dovolite kapetanu in posadi (poseb…

več...

Križarjenje z motorno ladjo po čudoviti dalmatinski obali in otokih. Nekaj poletnih majic in kopalke je vse kar potrebujete za to potovanje, da bi preživeli sedem nepozabnih dni na križarjenju od otoka do otoka na jugu Jadranskega morja. Sprostite se in dovolite kapetanu in posadi (posebej kuharju) da prevzamejo skrb za vas. Čez dan lahko plavate, se potapljate, sončate in raziskujete podvodni svet Jadranskega morja. Večeri so proste, da bi si lahko poiskali dobre restavracije ali odkrili stare cerkve in druge zgodovinske znamenitosti.

Sobota DUBROVNIK

Vkrcanje od 13:00-ih dalje z večerjo kot prvim obrokom. Zaradi različnih letov in prihodov udeležencev tega križarjenja, prvo noč ostajamo v Dubrovniku - edinstveno mesto na Jadranu. Poseben čar temu staremu mestu dajejo ostanki stavb iz časa stare Dubrovniške republike. Večina zgodovinskih in kulturnih spomenikov pripadajo čudoviti, vendar skromni renesančni arhitekturi s sledmi gotskega sloga. Popoldne porabite za raziskovanje mestnega obzidja, ter načrtovanje, kako preživeti poslednjo noč na ladji, ko se bomo vrnili v to čudovito mesto.

Nedelja DUBROVNIK – ŠIPAN – MLJET

Zgodaj zjutraj bomo nadaljevali pot do otokov Elafiti. To otočje se nahaja v Jadranskem morju, zahodno od Dubrovnika. Največja v skupini otokov Elafiti je otok Šipan, in sledijo ga Lopud in Koločep (Kalamota). Njuna lepota in peščene plaže privabijo številne turiste. Poleg tega da je največji v skupini Elafiti, Šipan je najbolj oddaljen od Dubrovnika, in je tudi naša prva postaja za kopanje s svojimi lepimi plažami. Po osvežilnemu kopanju, nadaljujemo proti Mljetu. Celotno popoldne je prosto za ogled jezera soli v narodnem parku in uživanje v soncu in morju na tem mirnem otoku. Nočitev v pristanišču Polača / Pomena. Na sredi velikega jezera v narodnem parku, lahko obiščemo stari samostan in cerkev, ali najememo čoln in lutamo okoli nacionalnega parka. Tukaj lahko tudi najamete kolo in se vozite okoli jezera.

Ponedeljek MLJET – KORČULA

Po zajtrku odhod na Korčulo, rojstni kraj Marca Pola. Kosilo na ladji z pogledom na Lumbardo (del Korčule). Razgled Korčule, nočitev v pristanišču. Na tem otoku lahko najdete več legend, zgodb in spomeniki, kot kjerkoli drugje. Poslušajte zgodbo kamnitih zidov, ki so bili zgrajeni pred več kot dve stoletji.

Torek KORČULA – HVAR

Zgodaj zjutraj odhod na Peklenski Otoke, kjer imamo kosilo in kopanje. Odhod v smeri Hvarja po kosilu. Hvar je najdaljši otok na Jadranu. Tu najdemo renesančno katedralo z originalnim stolpom, ter najstarejše gledališče v Evropi, iz 1612. leta. Mesto Hvar ponuja veliko restavracij, barov in kavarn, ki so odprti pozno v noč. Hvar je pogosto imenovan kot otok sonca.

Sreda HVAR – TRSTENIK

Zapustimo Hvar in nadaljujemo križarjenje do mesteca Trstenik na polotoku Pelješac. Tu bomo preživeli popoldne kopajoči se, ter prenočili. Trstenik je naselje in pristanišče v osrednjem delu polotoka Pelješca; 106 prebivalcev. Glavne dejavnosti so kmetijstvo, vinogradništvo (znano vino Dingač), ribištvo in turizem. Obala mesta in sosednjih otokov pokrita je z borovimi gozdi, ponujajoči na ta način prijeten ambient za kopanje. Tukaj se nahaja tudi slavna klet Grgić - sprehodite se in okusite nekatero njunih odličnih vin!

Četrtek TRSTENIK – STON

Ston, mesto in pristanišče v južni Dalmaciji, na samem severozahodu od Stonskega kanalja in prevlake z istim imenom, ki povezuje polotok Pelješac s celino. Rimska utrdba Stagnum. Ostanke rimskega imperija je še vedno mogoče videti na staromestnem brdu. V 10. stoletju je Ston bil kapital škofije, ki se je nahajala v bližini cerkve Naše Gospe od Luzine. Sedanji Ston je najden v 1333. leta ko je Dubrovnik zavzel Pelješac. Mesto je bilo utrjeno z 980 metrov dolgim obzidjem in povezano z Majhnim Stonom 5 kilometrov dolgim kamnitim zidom. Dubrovnik je zgradil ogromen kompleks utrdb med 1333. in 1506. letom. Skupaj z mestnim obzidjem, najbolj prepoznavne stavbe so Vrhovno sodišče Diubrovaške Republike, zgrajeno v gotskem in renesančnem slogu, ter palača Sorkočević in nekdanja Biskupska Palača. Obstaja še nekaj cerkev na območju Stona, vendar večinoma le ruševine. Zgodovinsko mesto Ston, z znamenitim obzidjem in številnimi kulturnimi in zgodovinskimi spomeniki, je eden najlepših primerov utrjenega mesta in dubrovaške arhitekture. Restavracije ponujajo lokalne specialitete, zlasti ostrige in drugih morske sadeže. Ston je znan tudi po solani.

Petek STON – DUBROVNIK

Po zajtrku bomo odpluli v Dubrovnik, ki bo vrhunec našega krstrenja. Imamo čas le za kratko kopanje. Uživajte v čudovitih pogledih na naravo pri vrnitvi v ˝raj na zemlji˝ - kot je Dubrovnik poimenoval slavni pisatelj George Bernard Shaw. Prihajamo v Dubrovnik pozno popoldne. Sprehodite se po Stradunu - in ulici in trgom, znotraj mestnega obzidja. Navdušencem predlagamo hojo po 1,940 m dolgem mestnem obzidju! Prenočimo v pristanišču tega čarobnega mesta.

Sobota DUBROVNIK

Po zgodnjem zajtrku, pozdrav posadi in novimi prijatelji!

SGL

SGL - Enoposteljna Kabina za 1 Osebo 1

Spalnica z 1 posteljo, SAT-TV-LCD in telefon, kopalnica / WC z tuš kabino in hodnik. Kabina je integralno klimatizirana. Velikost kabine je približno 10 m2.
€ 175,90
Polpenzion po Osebi in Dnevu
Izberi Datum
DBL

DBL - Dvoposteljna Kabina za 2 Osebi 2

Spalnica z 2 posteljami, SAT-TV-LCD in telefon, kopalnica / WC z tuš kabino in hodnik. Kabina je integralno klimatizirana. Velikost kabine je približno 12 m2.
€ 125,90
Polpenzion po Osebi in Dnevu
Izberi Datum
TPL

TPL - Troposteljna Kabina za 3 Osebe 3

Spalnica z 3 posteljami, SAT-TV-LCD in telefon, kopalnica / WC z tuš kabino in hodnik. Kabina je integralno klimatizirana. Velikost kabine je približno 14 m2.
€ 125,90
Polpenzion po Osebi in Dnevu
Izberi Datum
po Osebi in Dnevu
01.03. - 11.05.
14.09. - 31.10.
11.05. - 01.06.
07.09. - 14.09.
01.06. - 15.06.
31.08. - 07.09.
15.06. - 29.06.
17.08. - 31.08.
29.06. - 17.08.
SGL € 175,90 € 195,90 € 215,90 € 235,90 € 255,90
DBL € 125,90 € 135,90 € 155,90 € 165,90 € 175,90
TPL € 125,90 € 135,90 € 155,90 € 165,90 € 175,90
Polpenzion
Samo Zajtrk € -5,00
Bebe 00-02 -100.00%
Otroci 02-07 -50.00%
Otroci 07-12 -40.00%
Mladi 12-15 -20.00%
Mladi 15-18 -10.00%
Turistična Taksa 1,00 EURO po Osebi in Dnevu za Odrasle; 0,50 EURO po Osebi in Dnevu za Mlade 12-18; Otroci 02-12 in Bebe 00-02 ne plačajo TT
Check IN 15:00h - 22:00h
Check OUT 07:00h - 10:00h
Opcije Plačila Akontacija 20% (Banka ali Kreditna Kartica); Razlika 3 Dni pred Prihodom (Banka ali Kreditna Kartica) ali ob Prihodu (Kreditna Kartica ali Gotovina)
Vse naše Specialne Ponudbe že vključujejo 20% Popusta in Danex Integralno Garancijo!
Bukirajte vašo Ekskluzivno Namestitev na Hrvaškem takoj sedaj in dobite Gratis Izlet!

Opis

Ladja: Klasični Zajtrk in Kosilo, Koktel Bar, Terasa za Ples, Restavracija a la Carte, Snack Bar.

Ruta: Dubrovnik, Šipan, Mljet, Korčula, Hvar, Trstenik, Ston, Dubrovnik (Tedni Aranžma).

Usluga: Voda, Elektrika, Posteljnina (enkrat na Teden), Brisače (dvakrat na Teden) in Končno Čiščenje vključeni.

Plaža: Gramozna, Kamena, Popločana in Peščana, karakterizirana z različnimi majhnimi Lagunami (Pesek v Vodi).

Dodatki: Vstopnice za Zgodovinske Spomenike in Hrvaške Nacionalne Parke (ni obvezno).