Homepage KVARNER Lovran

Namestitve v Lovranu (4)

LOVRAN ima zelo dolgo tradicijo kot turistična destinacija. Od vseh mest na vzhodni strani Učke, obala Liburnija, Lovran je najstarejše mesto. Mestno središče, ki sega do srednjega veka, nekoč je bilo okroženo z obzidjem in velikimi braniki. Dobra klima, mediteranska vegetacija in dober geografski po…

več...

LOVRAN ima zelo dolgo tradicijo kot turistična destinacija. Od vseh mest na vzhodni strani Učke, obala Liburnija, Lovran je najstarejše mesto. Mestno središče, ki sega do srednjega veka, nekoč je bilo okroženo z obzidjem in velikimi braniki. Dobra klima, mediteranska vegetacija in dober geografski položaj so razlogi da se je razvil turizem tako hitro, že v začetku 20. stoletja, ko so avstrijski plemiči odkrili to področje. Danes Lovran ima bogato zgodovinsko dediščino, 100 let staro turistično tradicijo, neokrnjeno naravo in dobro infrastrukturo.

Tako kot vsi ostali turistični kraji na Hrvaškem, Lovran ponuja različne vrste namestitve: od luksuznih hotelov in romantičnin vil, do privatnih hiš in apartmajev, turističnih vasi ali kampa v Medveji. Več stanovanj v Lovranu se nahaja v starih vilah iz 20. stoletja, nekatere niso še renovirane, ampak v smislu zgodovinskega čara in dotika, ta stanovanja res dajejo vrednost za denar.

Lovran je dokaj majhno mesto, tako da so glavne dejavnosti izleti, ki jih organizira več agencij v mestu. Nekateri izmed najbolj priljubljenih izletov iz mesta: nacionalni park Brioni, okoliški otoki, Postojnska jama v Sloveniji ali Benetke v Italiji. Če imate možnost priti v Lovran v oktobru, poglejte si "Marunado", praznik kostanj. Obiščite tudi cerkev Sv. Jurija v Lovranu, izgrajeno v 12. in obnovljeno v 15. stoletju, in znano po velikimi gotskimi in baročnimi elementi.

Lovran (18.06. - 22.06.2024)
Lovran (prije 12h 44min)

Torek
15°C - 29°C

Lovran (upravo objavljeno)

Sreda
17°C - 29°C

Lovran (upravo objavljeno)

Četrtek
19°C - 33°C

Lovran (upravo objavljeno)

Petek
21°C - 34°C

Lovran (upravo objavljeno)

Sobota
18°C - 32°C

Ponudba Namestitev